[O2] Chrobotanie kierownicy podczas skrętu na postoju
Witam,
Wczoraj na postoju przy odpalonym silniku przekręciłem bardzo delikatnie kierownicę w lewo i w prawo. Słychać było dziwne chrobotanie/wibracje. Po odpuszczeniu kierownicy na swoją pozycję nic takiego już nie słychać. Podczas ruszania co drugi raz słychać z lewej strony bardzo ciche, delikatne stuknięcie. W czasie jazdy nie występują żadne chrobotania, wibracje, drgania, stuki itp. Wszystko działa prawidłowo.
- ??
Pozdrawiam
* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
* AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"
Po pierwsze sprawdź poziom płynu wspomagania.
Kumpel w pasku B5 tak miał a jak uzupełnił objaw znikł.
Jeśli płyn jest ok to bez zajzenia nie wiem.
pzdr.
Jak już ktoś wcześniej pisał, może to byc łożysko kolumny Macphersona, albo jak ktoś woli łożysko amotyzatora. Spróbuj na postoju rękoma poruszyć kołem, z którego dochodzi ten dźwięk. Jeśli usłyszysz to chrobotanie to na pewno będzie to łożysko amortyzatora - powinno być czuć coś w rodzaju przeskoków.
Jak już ktoś wcześniej pisał, może to byc łożysko kolumny Macphersona, albo jak ktoś woli łożysko amotyzatora. Spróbuj na postoju rękoma poruszyć kołem, z którego dochodzi ten dźwięk. Jeśli usłyszysz to chrobotanie to na pewno będzie to łożysko amortyzatora - powinno być czuć coś w rodzaju przeskoków.
[ Dodano: Czw 18 Lis, 10 19:27 ]
Zamieszczone przez Cordi
A mnie to wygląda na górne łożysko McPhersona :roll:
Komentarz